2009-10-17

ska till jkpg på onsdag!

då ska det shoppasss!

här är lite allt möjligt! :)



paljettväst!



uggs! Fast utan det fula silvriga bakom!

snygga höga stövlar!

paljett leggins!


snygg jacka!







tror det blir denna jackan iår!

baksidan :D


en sådan halsduk som sitter ihop i ändarna!

"nitbälte" FINT

tog en paus

Tog en paus från bloggen.
Riktigt skönt faktikt..
Nu är jag hemma från gabbie och imorgon ska jag och nga till titta på film hos malin (skolarbete) :)

Pusssss

2009-10-15

hm

ibland ... vill jag ha en.




gossip girl

Nu tittar jag på gossip girl och typ äntar på att mamma ska komma hem :P Idag var en rätt tråkig dag i skolan, faktiskt..
you wanna know why?
Well you cabn't
HHIHI.

Jag vill köpa tresemme :o

Nickeloden:@

Nu de dubbat allt på nicke , jag blir assur!
:P
Ja ,jag tittar på nickelodeon när jaginte har ngt annat att titta på:P

SÅ JAG ÄR SUR

2009-10-14

MEN !?

Nej, nu äntligen kom jag in! Blogger har laggat hela dagen , bara för mig? :S
UNDERLIGT.

Nu är jag trött och ska snart sova ,hih :D

spotify funkar inte heler :s

2009-10-13

sussa kudddddeeeee

sängen för min del nu!
Vi hörs imorgon puss!

ÅÅH! :DD

åhå,jag kan ju bara säga att detta har varit världens bästa dag på länge! Fyfan vad härligt, även om vi hade spanska prov och sånt äckel så har det varit en asbra dag! GREAT!
Nu ska jag kolla in bloggar ;)
pusss!

godmorgon

idag vaknade jag av hungern , mycket konstig fast... Inte så konstigt åt typ ingenting igår .
ingen frukost , lite spaghetti och köttfärs sås i skolan och sedan inget mer (y)
samt drack jag bara två glas mjölk på hela dagen.
aja , jag borde tänka mer på migsjälv , balbla,
jag mår ju inte dåligt av det. men frukost måste jag äta,punkt slut!

typ nu xd

2009-10-12

faskien!

jag har knappt pluggat och jag är ändå trött ,kommer ångra att jag inte pluggat mer :(
Men jag orkar verkligen inte:(
jävla spanksa prov!!
Förövrigt är tisdagar en ganska härlig dag :)
Puss

finallyyy!

Nu är det gjort!
förövrigt har skolan varit helt ok!

i'd rather be with you

Ja, ni frstår ju vad jag lyssnar på:)
Åh underbart att lyssna på den på morgonen!:D Nu har jag fixat mig och lite:) Så nu ska jag äta !
Puss!:D

2009-10-11

Hej!
Nu är jag så grymt trött! Funderar stark på att lägga mig , om jag bara inte hade haft sådana meningsfulla konversationer på msn (A)
haha! Nej nu ska jag tvätta av mitt ansikte och ta lite hudprodukter !
finne fri sen födeslen :L

ååh tagga eller dissa

imorgon gäller det!
haha , ni får inte veta , shalalalaaaaaaaa.
imorgon får ni reda på det, kanske ;)

ny upphittad stjärna!

hittade lite nytt på spotify, riktigt bra faktiskt!  
"i need to be bold
need to jump in the cold water
need to grow older with a girl like you
finally see you're naturally the one to make it so easy
when you show me the truth
i'd rather be with you
say you want the same thing too. "



fina t-shirts!





vad tycker ni ?

Liberalismen

Ordet liberalism kommer från det latinska ordet "liber" som betyder fri. Liberalismen dök upp under upplysningingstiden alltså på 1700-talet. Grundaren av liberalismen är Adam Smith. Adam smith var en skotsk filosof och nationalekonom. Adam Smith utvecklade tanken att individer kan bygga upp ett moraliskt och ekonomiskt samhälle utan statlig inblandning, och att länder är som starkast när deras medborgare är fria att ta egna initiativ. Han har skrev boken Nationernas välstånd (The Wealth Of Nations) som publicerades år 1776. Enligt liberalismen är individen viktigast och att individen har rättigheter. De har en positiv människosyn och tycker att människan är förnuftig och fattar bra beslut. De tycker att människan bör veta vad som är bäst för dem själva och ska kunna göra fria val. Liberalerna tycker att staten ska blanda sig i så lite som möjligt.

Förr i tiden tyckte liberalerna att bara de som hade pengar skulle få rösta, alltså de "duktiga" människorna. De tycker också att alla ska visa vad de går för. Liberalerna tycker att ett bra samhälle skulle vara ett samhälle där ingen behövde bry sig om någon annan och att vi människor är smarta nog att göra våra val själva utan någons hjälp. Det finns två olika sorters liberalism. Det finns nyliberalism och social liberalism. Nyliberalism står för människans rätt till att vara fri, att leva och rätt att äga. Nyliberaler tycker att utbildning och sjukvård, bör utföras och betalas privat. Social liberalismen utgår ifrån att man även kan räkna in exempelvis rätt till utbildning och skälig inkomst i varje individs rättigheter. De flesta stora partier i världen som kallar sig liberala är socialliberala.
Klassiska frågor för liberaler är fri- och allmän rösträtt, religionsfrihet, tryckfrihet och yttrandefrihet och de är de vikitgaste. Liberaler förespråkar seklualisering, alltså åtskillnaden mellan religion och stat. Liberaler menar också att människor har samma rättigheter vare sig kön, sexuell läggning eller hur mycket pengar man har. Liberalismen har en mänsklig utgångspunkt.
Egna tankar

Jag tycker att liberalismen är en intressant idelogi, men jag tycker också att den är lite konstig. Det finns saker jag tycker är bra med liberalismen och så finns det saker jag inte tycker om liberalismen, men så är det kanske med allt här i livet. Något jag tycker är bra med liberalismen är nog att de litar på människan och har en positiv människosyn ,men kanske på fel sätt. Jag anser att människan är stark som individ men starkast som grupp. Det finns saker man aldrig skulle kunna klara ensam, och visst finns det saker man inte skulle klara i grupp, som kanske är bäst att klara ensam. Något jag tycker är dåligt med liberalismen är nog det är som nyliberismen säger att man ska betala för utbildning och sjukvård. Jag tror att antalet i skolan skulle sjunka och att fler skulle bli arbetslösa, speciellt om summan för att få i skolan är dyr.Jag tror också att fler människor skulle dö pga att de inte haft råd med sjukvården de egentligen behövt. Liberalismen tänker nog inte på konsekvenserna eller följderna. Om ja skulle välja ideologi så hade jag nog varit en blandning av alla tre. Alla har något jag tycker är bra och alla har något jag tycker är dåligt. Jag hade nog inte kunnat välja bara en. Utan en blandning av alla tre. Den ideologi jag tycker minst om är nog socialismen, bara pga att de vill lösa det mesta med våld.

mm just det

jag skriver o liberalismen är trött på skolan :(

ibland behövs bara en blogg och några tankar.

Ett tag trodde inte jag att det var sant. Mitt hjärta ville inte tro det,min hjärna kunde inte fatta det. Allt som var så bra gick helt i kras. Kanske var det mitt fel? Kanske känner jag en saknad av något som jag egentligen aldrig haft. Kan man verkligen sakna något man aldrig haft? Jag menar det kanske kallas en längtan av att sakna någon?..Inte vet jag, men så snart så är allt borta och jag med. Så vackert kommer det bli. Mitt liv för mig själv ,utan dig. Fattar du vad underbart för mig, men vilket helvete för dig? Hoppas verkligen du förstår vilket misstag du gjort.